Nevelpanter


ALGEMENE INFORMATIE


Verspreiding:           Zuid-oost Azië
Leefgebied:   Bossen
Lengte:  80 cm tot 110 cm lang
Gewicht:  10 kg tot 15 kg
Voedsel: Vogels, kleine zoogdieren
Paartijd: Van december tot maart


Deze katachtige is goed aangepast aan het leven in het woud, door de relatief korte en brede poten waarmee hij uitstekend in bomen kan klimmen en door dik struikgewas kan kruipen. Hij is behendig genoeg om boven in de bomen op apen, eekhoorns en vogels te jagen. Hij kan zelfs met de kop omlaag langs de stammen omlaag klimmen. Op de grond beweegt de nevelpanter zich maar lomp en onhandig. Vergeleken met andere katachtigen, heeft de nevelpanter zeer lange hoektanden. Er wordt vermoedt dat de mega tanden dienen, om bij de jacht in de bomen, vogels te grijpen en vast te houden. De nevelpanter is bedreigd en staat op de IUCN- lijst als "kwetsbaar". De grootste bedreiging voor de nevelpanter is het verlies van zijn leefgebied. Dit komt door het verdwijnen van de bossen door de mens.

 

 

Met trots kunnen wij (sinds begin 2013) melden dat er twee nevelpanter broers bij Dierenpark Zie-ZOO te bezichtigen zijn. Deze twee nevelpanters zijn de enige in Nederland en zijn echt de moeite waard om te zien! Momenteel zijn we druk bezig met het nieuwe verblijf van deze mooie panters op het nieuwe gedeelte van Zie-ZOO.


WIST JE DAT...


  • Nevelpanters de meeste tijd klimmend in de bomen aan het jagen zijn?
  • Nevelpanters in verhouding tot andere katachtigen de grootste hoektanden hebben?
  • Dierenpark Zie-ZOO de enige twee nevelpanters in Nederland heeft?

ADOPTEREN


Waarom adopteert u niet uw favoriete Zie-Zoö-dier? Het is niet alleen leuk om meer over uw diersoort en het park te leren, als adoptant speelt u een belangrijke rol in onze dierentuin. Met uw adoptie steunt u Stichting Zie-Zoö met de verzorging en verrijking van alle dieren in het park. 

Een dier adopteren bij Stichting Zie-Zoö is ook een leuk cadeau! Het is orgineel, makkelijk aan te schaffen (via het adoptieformulier) en hoeft niet ingepakt te worden! Het perfecte cadeau voor alle dierenliefhebbers.

WAT MOET IK WETEN?

  • Een adoptie duurt 1 jaar. Na het eerste jaar ontvangt u een email of u nog een keer wilt adopteren. 
  • Al de opbrengsten van adoptie worden gebruikt voor de verzorging van de dieren.
  • Alle dieren in de dierentuin kunnen geadopteerd worden.
  • Er komt een adoptiebordje te hangen bij het verblijf met uw naam en tekst erop.
  • U ontvangt 6x per jaar een uitgebreide nieuwsbrief over Stichting Zie-Zoö.
  • U ontvangt, bij een adoptie vanaf 70 euro, een gratis jaarabonnement.
  • U wordt uitgenodigd, bij een adoptie vanaf 70 euro, voor een open avond in het park speciaal georganiseerd voor adoptanten.

 

 
VUL HET ADOPTIEFORMULIER IN ALS U INTERESSE HEEFT OM TE ADOPTEREN.

 

Naar boven